Friday, October 6, 2017

buxusmot bestrijden met spiritus

Helpt spiritus met groene zeep tegen de buxusmot? ( buxusmot bestrijden met spiritus )


Jazeker,  voor de particulier is spiritus met groene zeep (afwasmiddel) en water, de oplossing. Groene zeep is een heel goed produkt op vele manieren te gebruiken, ook als afwasmiddel
"Er schijnt gif te koop te zijn, maar ook schijnen ze niet van spiritus met afwasmiddel en water te houden. Ook las ik de tip om de planten te ondersteunen met wat extra mest, zodat ze weer kunnen bijtrekken als de rupsen weg zijn." (bron)
Professionele hoveniers/tuinmannen mogen wel met het biologisch bestrijdingsmiddel ‘Btk’  werken. Het is hoewel biologisch toch een link goedje (handschoenen / juiste dosering en toepassing)"Welke biologische bestrijding is mogelijk?
Biologische bestrijding is mogelijk met Bacillus thuringiensis var. Kurstaki (Btk). Rupsen die besmet raken met deze bacterie krijgen problemen met hun spijsvertering, stoppen met eten en sterven. Dat geldt echter ook voor andere soorten rupsen die inheems en niet schadelijk zijn. Voorzichtigheid (juiste dosering en toepassing) is dus belangrijk.